Karl Lagerfeld preminuo je 2019. godine u Parizu od poseldica raka pankreasa, a iza njega je ostala mačka Čupet (Slatkica) kao jedina njegova naslednica.

Još uvek se ne zna koliko novca je ostalo iza ovog modnog mogula, te ko je sve uključen u nasledstvo, ali se zna da je Karl planirao da bogatstvo ostavi svojoj ljubimici.

- Kako je navedem kao naslednika mog bogatstva, uveravam vas da osoba koja će se brinuti sa nju neće živeti u bedi - rekao je jednom prilikom dizajner.

Čupet je kod Karla došla kao malo mače staro tri meseca, a dobio ju je na poklon od Batiste Đabikonija koji je bio Lagerfeldova muza, a neki bi rekli i ljubavnik.

Nakon što je mačka ušla u njegov život, njih dvoje su postali nerazdvojni. Dva pomoćnika su se svakodnevno brinula o njenim potrebama. Češljali su je tri puta dnevno i hranu joj servirali na srebrnim poslužaonicima.

 

 

24 sata ona je bila negovana, pažena i mažena tokom sedam dana u nedelji.

Poznato je da je njen lik završio na liniji šminke, futrolama za telefone i td. Čak se našla i kao zaštitno lice na njegovoj biografiji.

Čupet je čak bila i na naslovnoj strani Voga, zajedno sa Žizel Bundšen.

 

https://pin.it/6wB8arAYk

 

Mnogi se pitaju šta se desilo sa mačkom sada kada Karl više nije živ, a odgovor je da ona živi u neviđenom luksuzu. O njoj brine Fransua Kasot koja je bila Karlova domaćica, a sada ima status mačje dadilje. Ona svaki dan priprema gurmanske obroke za slavnu mačku i vodi računa o njenom zdravlju, ali i o Instagram nalogu koji nosi njeno ime.

 

(Stil Kurir)

BONUS VIDEO