Kod mosta u Šapcu, gde su najavljene blokade, pronađene su sekire. 

U Beogradu je blokiran auto-put kod Sava centra, ne kolima kako je najavljeno, samo su ljudi stali na cestu. Takođe, blokirani su i Brankov most i Mostarska petlja, a najavljeno je da će blokada trajati dva sata - iako je prvobitno rečeno da će trajati 60 minuta. Takođe, najavljeno je da će svaki naredni protest trajati sat vremena duže.

Okupljanje je počelo oko 30 minuta pre 14 sati - na Slaviji, kod Sava centra, na Mostarskoj petlji...

Protesti za danas su najavljeni u najmanje 52 grada širom Srbije.

Kako je najavljeno, u Beogradu će biti blokiran ili usporen saobraćaj na celom potezu autoputa kroz prestonicu, od Bubanj Potoka do Aerodroma, ali i na većim kružnim tokovima poput Slavije, Autokomande i kod opštine Novi Beograd.

 

Takođe, blokade su najavljene i na beogradskim mostovima, kao i na Ibarskoj magistrali kod Umke i Bariča.

Najavljeno je da će, u zavisnosti od lokacije, okupljanja počinjati već od podneva, a blokade bi trebalo da potraju dva sata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo u saopštenju da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

- Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova - naveo je MUP u saopštenju.

Zbog najavljenih blokada u Beogradu sve komunalne službe su u pripravnosti kako bi se pružila maksimalna usluga Beograđanima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pozvao sve građane Beograda da komunalne probleme prijave na brojeve telefona 0800/110011 i 011/3090007 i uputio izvinjenje svim građanima što komunalne službe neće moći da funkcionišu punim kapacitetom zbog najavljenog zastoja.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".