Naš portal preneo je ovu vest, napisavši da je "austrijska policija izdala saopštenje u kome se navodi da su rođaci Danke Ilić rekli da je vrlo verovatno na snimku nestala srpska devojčica". Ipak, portal Raskrinkavanje.ba nam je kroz svoju analizu ukazao da je to pogrešno interpretrirano s naše strane, te smo reagovali i ispravili tekst.

U članku Tanjuga pod naslovom “Portparol bečke policije: Verujemo da je na snimku nestala Danka, objavljene fotografije žena osumnjičenih za otmicu” objavljena je i audio izjava koju je za Tanjug dao  Matijas Šuster, portparol bečke policije.

Direktno je citiran:

"Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za devojčicu koja je nestala 26. marta. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dete i još dve žene. Nakon uvida rodbine u taj video materijal vrlo je verovatno da je u pitanju nestala devojčica", rekao je Šuster za Tanjug.

Prevod njegove izjave koja se čuje na audio snimku glasi:

"Nakon što su srodnici devojčice više sati pregledali ovaj video materijal, mogu reći da postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj devojčici".

Dakle, Šuster je izjavio da "postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj devojčici" na osnovu izjava njene rodbine.

Budući da je i policija ranije u dva saopštenja navela da porodica smatra da je nestala devojčica vrlo verovatno na snimku, naslov u kojem je portparolu pripisana izjava da policija veruje u takvo nešto je manipulativan prema analizi Raskrinkavanja.ba, te smo ga samim tim i ispravili.

Izvinjavamo se čitaocima na nenamernoj grešci.