Tri učenika srpske nacionalnosti, koji su maloletni, identifikovani su kao počinitelji ovog nasilnog čina. Incident je izazvao zabrinutost javnosti zbog rastućeg problema vršnjačkog nasilja u školama.

"Tuklo ga je deset osoba"

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni su privedeni i testirani na prisustvo droga, pri čemu je utvrđeno da su pozitivni na marihuanu.

Majka pretučenog tinejdžera, u izjavi za medije, izrazila je ogorčenje zbog načina na koji je slučaj tretiran, naglašavajući da je njen sin napadnut od strane deset huligana, a samo trojica su privedena..

- Bilo ih je deset, a policija je privela samo trojicu maloletnika. Punoletne nisu ni privodili. Sigurno su to sinovi nekih poznatih ljudi, doktora, profesora… Za jednoga znam da je sin profesora. Moj sin nema oca, nemamo zaštitu, ja sam samohrana majka, oni hoće sve to da zataškaju. Jutros sam bila u beranskoj bolnici. Doktorka ga je, tako kaže, samo zato što sam ja samohrana majka, ostavila preko noći na odeljenju. Rekli su mi da ga vodim za Podgoricu. Direktor bolnice je rekao da ne može da nam da bolničko vozilo, nego da se ja snađem. Kazao mi je da to nije ništa, a moje dete je povređeno i uz to teški astmatičar, tvrdi majka dečaka koja nije želela da joj se objavljuje ime, prenosi "Sandžak Danas"

Ona takođe ističe da su je u bolnici u Beranama pokušali odgovoriti od tužbe protiv napadača.

- Doktorka koja ga je primila je rekla da mora na operaciju i čudila se kako smo mogli privatnim autom da vodimo ovako povređeno dete. A u Berane su dolazili da nas ubeđuju da ne tužimo napadače, rekla je majka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihove kolege u Beranama su zaposlene u tamošnjem Kliničko-bolničkom centru obavestili da je na ukazivanje lekarske pomoći doveden osamnaestogodišnji učenik Srednje medicinske škole „Dr. Branko Zogović“ u Beranama.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti

- Policijski službenici su izašli na lice mesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, navode u UP.

Kako dodaju, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napale tri maloletne osobe, od 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama.

- Maloletnici su identifikovani, od njih su prikupljena obaveštenja na zapisnik te je utvrđeno i da su pozitivni na opojnu drogu marihuanu. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda, zaključuju u policiji.

Iako motiv napada još nije službeno potvrđen, policija nastavlja sa istragom da bi se rasvetlile sve okolnosti ovog nasilnog čina.

(Sandžak Danas)

BONUS VIDEO: