Radakoviću je posle rutinske kontrole dijagnostifikovan invazivno-difuzni tumor želuca.

''Kažu mi da sam jedan u milion koji je ovo preživeo'', rekao je Radaković u snimku koji je objavio FK Miljakovac.

''Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme otiče i kako se borim sve je to manje i manje'', rekao je proslavljeni golman.

Odlazak u Tursku na lečenje mu je verovatno spasio život. Teške operacije, sepsa, smršao 50 kilograma, ali nada se nije ugasila.

''Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste. Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga, operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora'', rekao je Radaković.

Do sada je na lečenje utrošio 220 hiljada evra, a bolnici u Turskoj duguje još 50 hiljada evra. Pomoć su pružili bivši fudbaleri, a pomoć je i sada više nego potrebna.

Među fudbalerima su i legende iz Humske, ali i ne samo iz tabora crno-belih. Takođe je pomoć pružio i Nemanja Vidić. FK Miljakovac je organizovao meč umesto Partizana koji je okupio značajan broj fudbalera koji je pomogao proslavljenom golmanu crno-belih.

Fudbalski klub Miljakovac je pozvao svoje pratioce preko Instagrama da pošalju SMS 1082 na 3030 kako bi pomogli Radakoviću.

BONUS GALERIJA: Radovan Radaković, golman Partizana