Pred kamerama "Exkluziva" Bajaga je progovorio o svom najvećem blamu u karijeri.

- Svirali smo jedan koncert u Zaječaru, u sportskoj hali i došao je trenutak da Žika zapeva: "Život je nekad siv nekad žut". Publika kreće s njim da peva i u jednom trenutku on kaže: "Samo Svetozarevo peva iz duše". Samo odjednom tišina... Onda su počeli da nam zvižde, pa su čak i neki predmeti poleteli ka bini. Ne znam kako mu je palo na pamet Svetozarevo usred Zaječara - ispričao je muzičar za Prvu TV.

Foto: D. Milovanović, D. Mišić

 

 

Bajaga je priznao da je do četvrtog razreda bio odličan đak, ali kad je počeo da se interesuje za muziku popustio je u školi.

- Tako mi se desilo da sam prvu godinu gimnazije ponavljao zbog matematike - priznao je roker.

Odgovarajući na leksikonska pitanja Bajaga je rekao da je najromantičnija stvar koju je uradio ta što je napisao pesmu za osobu u koju je bio zaljubljen, pa otkrio i ko je misteriozna Tamara iz istomenog hita.

- Kad sam pisao pesmu "Tamara" i kad sam je snimio, do tad nikad nisam bio u Rusiji. Mogao sam da biram između par ruskih imena koja su česta, i izabrao sam Tamara. Čak sam napravo i jednu grešku u pesmi gde se kaže kako sam je čekao kod Boljšoj teatra u Moskvi, a dalje se kaže kako je ona lepša od Neve, a Neva protiče kroz Lenjingrad. To ja tad nisam znao - rekao je Bajaga kroz osmeh.

Foto: D. Mišić

 

 

Muzičar se prisetio početka karijere i otkrio da je prva poznata ličnost koju je upoznao bio kompozitor Bata Kovač.

- Pozvao sam Žiku da dođe kod Bate i donese neku pesmu, a u tom trenutku se desilo da kod Bate dođu i Zdravko Čolić i Goran Bregović. Kad ih je video Žika se oduzeo - rekao je roker.

BONUS VIDEO: