Ruski predsednik Vladimir Putin odmah je obavešten o terorističkom napadu u Moskvi čim se on desio, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema informacijama TASS-a, relevantne službe su informisale Putina o ovom tragičnom događaju, a on je izdao sva potrebna uputstva vezana za situaciju. Na mesto terorističkog napada u Krokusu stigao je načelnik ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev.

Incijalni izveštaji ukazuju da je najmanje 40 osoba izgubilo život u oružanom napadu koji se dogodio u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol". Gornji spratovi dvorane su skoro izgoreli, a društvene mreže su preplavljene snimcima urušavanja krova dvorane. Pored toga, mediji javljaju da je počeo da se urušava i krov tržnog centra koji je zahvaćen požarom.

Ovaj teroristički napad je izazvao šok i uznemirenost među građanima Moskve i širom Rusije. Detalji o motivima napada i identitetu napadača još uvek nisu javno objavljeni, ali vlasti intenzivno rade na istrazi. Međutim, svetlost javnosti su obasjali herojski činovi pojedinaca koji su pritekli u pomoć žrtvama napada, pružajući primer hrabrosti i solidarnosti.

Posle Putinovih uputstava, očekuje se da će vlasti preduzeti sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost građana i sprečili slični napadi u budućnosti.

(Kurir)

BONUS VIDEO: