Pre nego što je upoznala novinara Milomira Marića, spisateljica Vesna Radusinović bila je udata za uglednog filmskog kritičara DŽevdeta Tuzlića. Zbog ljubavi se preselila kod njega u Sarajevo, ali - mnogo je vode proteklo Miljackom od tada.

Eminentnom bosanskohercegovačkom novinaru to je bio drugi brak. Vesnu je upoznao u Beogradu, prilikom posete FEST-u. Kada su se našli za istim stolom u elitnom restoranu, varnice su odmah sevnule. Osvojio ju je širokim osmehom i crnim kovrdžama.

Venčali su se godinu dana kasnije, a spisateljica je svoj život preselila u Sarajevo. Bili su, kažu svedoci vremena, savršen par. Svi su se za njima okretali. LJubav su ubrzo krunisali sinom Vedranom, a on je, mnogi tvrde, slika i prilika svog oca.

 

 

Brak nije dugo trajao. Kako je Vesna jednom prilikom otkrila, DŽevdet nije mogao da se nosi sa njenim temperamentom, a nad priču su se nadvili i oblaci rata.

- Nismo bili ludi od sreće što se razvodimo, ali drugačije nije moglo. Jednostavno, nije nam išlo. Naš brak bi se raspao i da nije bilo rata, a rat je ubrzao razvod. LJudi se ne menjaju preko noći, iako ih ljubav učini mnogo boljim i kvalitetnijim osobama. Moj bivši muž nije mogao da se nosi sa mojim gorštačkim karakterom koji, osim ponosa, gordosti, lojalnosti i još nekih osobina na koje sam ponosna, ne isključuje tvrdoglavost, rešenost da se nešto završi sad ili nikad, a nije se nešto preterano ni trudio, priznala je Vesna.

- Mada mu odavno ništa ne zameram, sada mi je jasno da je zaista najvažnija stvar u svakoj vezi, a i u braku, lična sloboda. Jedino ako niste sebični, ako ste potpuno operisani od sujete, nešto može i da uspe na duge staze.

Sreću je našla u drugom braku, pored Milomira Marića. I DŽevdet se ponovo oženio. Mora se priznati da je bivši muž Vesne Radusinović i danas izuzetno šarmantan. U poslednje vreme češće se pojavljuje u medijima, a za to je kriva promocija dokumentarnog filma čiji je autor.

(Hello)

BONUS VIDEO: