Kako „Dnevnik“ nezvanično saznaje, ovaj šezdesetšestogodišnjak bez znakova života zatečen je rano jutros na pločniku u Šekspirovoj ulici ispred broja 22, o čemu su obavešteni nadležni.

Kako kažu očevici, on je dugo stajao na prozoru, premišljajući se da li da skoči. Kada je jedan od komšija pozvao policiju i hitnu pomoć, otisnuo se s ivice prozora. Na lice mesta stigli su i vatrogasci i Hitna pomoć, ali su samo mogli da konstatuju smrt.

Komšije kažu da je živeo sam i da nije imao porodicu, kao i da je imao zakazan pregled kod psihijatra, ali je smrt bila brža.

Roletne na svim prozorima bile su spuštene, osim na prozoru s kojeg je nesrećni D. D. skočio.

Ekipa Hitne pomoći intervenisala je u 6.36 časova, po prvom prioritetu, potvrdio je za naš list portparol doktor Zoran Krulj.

- Na licu mesta zatečen je muškarac bez znakova života i ekipa je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt – kaže doktor Krulj.

Policija je izvršila uviđaj, a istraga će utvrditi da li je nesrećni čovek slučajno pao ili je reč o samoubistvu.

Prema našim saznanjima, na teritoriji novosadske policijske uprave od početka godine ovo je osmo samoubistvo.

SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

BONUS VIDEO: