Majki monstrumu preti kazna do 40 godina zatvora, jer se sumnjiči da je udavila sopstvenog sina u hotelu u Blumingtonu, što je ubistvo drugog stepena.

Policija nije pronašla telo dečaka, dok je osumnjičena priznala da je leš bacila u kontejner, kako bi ga se rešila.

Nime, Esperanze Rej Harding je pokušala da optuži jednu dečiju bolnicu za smrt deteta, tako što je izmislila priču o navodnoj bolesti, hospitalizovanju, i na samom kraju, njegovom nestanku.

Tokom dugog policijskog ispitivanja, ona je ipak priznala, kako je njeno dete umrlo u hotelu, 28. februara. Objasnila je kako je umirila uplakanu bebu, zatim ga udavila u kadi.

Leš je, prema tvrdnjama, umotala u ćebe, spakovala u ranac i bacila u kantu za đubre.

Dokaz je pronađen u mobilnom telefonu. Naime, u galeriji je postojala uznemirujuća fotografija deteta koje mrtvo lebdi u kadi, kao i tekstualna poruka upućena Edvinu (18), njenom dečku.

- Učiniću nešto loše, molim te, odgovori mi. On neće još dugo biti sa nama - pisalo je.

Prema tvrdnjama počinioca, kada je mladić došao na mesto zločina, pokušali su da reanimiraju dečaka, ali bezuspešno. Obećao joj je da će pasti zajedno ako se išta bude saznalo.

Edvin je optužen za saučesništvo u zločinu, uz određenu kauciju od 1.000.000 dolara, uz uslovnu kaznu.

Ukoliko bude ustanovljena da je majka kriva, preti joj zatvorska kazna u trajanju od 40 godina. Par se još uvek nalazi u pritvoru.

BONUS VIDEO:

(Srbija Danas)