Fricl je silovao svoju ćerku i držao je u zatočeništvu 24 godine, između 1984. i 2008., a u tom periodu joj je napravio sedmoro dece. U zatvoru je od 2009. godine nakon što je osuđen za silovanje, incest, porobljavanje, prinudu i ubistvo zanemarivanjem novorođenog sina. 

Elizabet, sada 56-godišnja žena sa novim identitetom, ranije je rekla da se nada da će njen zli otac "do smrti" biti kažnjavan za gnusne zločine. 

Međutim, u januaru je sud u gradu Krems an der Donau naredio da Fricl bude premešten nakon što je na zatvorenoj sednici rečeno da „više nije pretnja za ponavljanje krivičnh dela“. Tužioci su odgovorili tužbom u cilju poništavanja presude, a predmet je sada vraćen nižem sudu na ponovno odlučivanje.

Sud u Beču saopštio je danas da je poništio odluku o premeštanju Fricla i naložio nižem sudu da utvrdi više činjenica pre nego što donese novu odluku, piše Dejli mejl.

Foto: Jutjub printskrin/ y0Fritzl

 

- Za razliku od prvostepenog suda, Viši pokrajinski sud u Beču je došao do zaključka da činjenice neophodne za takav uslovni otpust još nisu u potpunosti utvrđene - navodi se u saopštenju bečkog suda.

Portparol nižeg suda rekao je da se ta odluka očekuje u aprilu.

BONUS VIDEO:

(Mondo)