Igrao se 38. minut susreta kada je golman gostujućeg tima Ugurčan Čakir izveo slobodan udarac i dodao loptu svom saigraču Stefanu Densvilu. Nekadašnji štoper Bolonje nije bio koncentrisan na dešavanja na terenu, pa je rival Oguz Ajdin lako došao do lopte i postigao gol. Turski fudbaler je loptu sačekao na desetak metara od gola i zatim je laganim udarcem uputio u praznu mrežu, pored zbunjenih fudbalera u belim dresovima.

Svi su bili svesni da je Densvil napravio grešku, ali niko nije mogao da utiče na nju i ispravi je u kratkom vremenskom roku - sve je bilo gotovo i na sefamoru je već pisalo 2:0.

Do kraja meča po jednom su pogađala oba tima, pa je Alanja stigla do trijumfa u meču 28. kola.

Zanimljiv je trenutak kada je ovaj gol viđen, pošto je region nedavno brujao o golovima sa utakmica u Crnoj Gori i Srbiji.

Prvo se Zvonko Ceklić praktično sklonio i pustio protivničkog fudbalera da šutira na utakmici crnogorskog elitnog ranga, a nekoliko dana kasnije komičan gol viđen je na utakmici Radničkog i Radnika u Nišu.

Ovom pobedom Alanja se udaljila od opasne zone i sada ima 33 boda, čak četiri više od timova kojima je ugrožen opstanak u elitnom rangu turskog fudbala. trabzon je i pored kiksa treći na tabeli, ali sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Bešiktaš.

Prvoplasirani Galtasaraj i drugoplasirani Fenerbahče su na 29, odnosno 27 bodova razlike - to je nedostižno.

(Mondo)

BONUS VIDEO: