Kultni album "Dnevnik jedne ljubavi", gotovo sa samog početka karijere Josipe Lisac (njen prvi LP album), zasigurno ima 50 godina (tačnije - 51, objavljen je 1973), ali je njen glas i 2024. svež i neponovljiv. Gotovo pa besprekoran, ako besprekornost uopšte postoji.

"O jednoj mladosti", "Plačem", "Ležaj od suza", "Ne prepoznajem ga", "Kao stranac" neke su od pesama sa albuma za koji je muziku komponovao njen životni saputnik i preteča roka u SFRJ - Karlo Metikoš.

Upravo tom jubileju, kako ga nazivaju, prvog konceptualnog dela u domenu  popularne i rok muzike na ovim prostorima, Josipa Lisac je posvetila večerašnji (7. mart) koncert u MTS dvorani.

 

- Sve je u dnevniku, sve se objavljuje u dnevniku, a mi danas slavimo 50 godina moga "Dnevnika jedne ljubavi". Bilo je to 1973. godine, čini mi se da je bio baš 8. mart, kada sam u Zagrebu predstavila taj album, a vrlo brzo potom i u Beogradu u Knez Mihailovoj. Okupili su se neki divni i naočiti ljudi, fanovi, sećam se da su bili i neki košarkaši koji su bili velike zvezde tada, grupa "Tajm", a ja sam pevala na matrici. I evo, vratila sam se na mesto zločina - u svom stilu je najavila Josipa večerašnji koncert.

Proslavljena umetnica se, posle niza uspešnih koncerata na aktuelnoj turneji, konačno vratila beogradskoj publici koja ju je uvek euforično dočekivala u rasprodatim dvoranama.

Isto je bilo i večeras, a publika je mogla da uživa u dva sata muzičkog programa koji je Josipa mešala sa pričom sa publikom po principu - 2-3 pesme, pa razgovor i tako u krug.