Majk Tajson (57) se vraća u ring! Nekadašnji prvak sveta boriće se 20. jula u Teksasu protiv jutjubera DŽejka Pola (27), koji se u prethodnih šest godina borio i protiv profesionalnih boksera, Andrea Augusta i Rajan Borlanda, dok je pre godinu dana izgubio od Tomija Fjurija. Bila je to njegova prvi duel protiv aktivnog profesionalnog beoksera, a sada će se suočiti sa nekad najboljim bokserom na planeti, za mnoge i sa najboljim svih vremena.

Borba će biti organizovana na stadionu NFL tima Dalas Kaubojs u gradu Arlington i biće prenošena na Netfliksu. Ovaj meč sigurno će izazvati ogromno interesovanje, ali i kritike i nedoumice, poput one kako će dobiti licencu za borbu u Teksasu i da li će je registrovati kao profesionalni duel ili egzibiciju.

Takođe, Tajson će u trenutku ulaska u ring imati 58 godina i tri decenije je stariji od DŽejka Pola. Bez obzira na to što je "Gvozdeni Majk" bio u dobroj formi kada se 2020. godine Tajson borio protiv Roj DŽons Juniora, ipak je to bila egzbicija, a Tajson je poslednji profesionalni duel imao 2005. godine. Pre skoro dve decenije.

Dok se Pol borio protiv UFC zvezda (Nejta Dijaza, Andersona Silve i Tajron Vudlija), Tajson je bio u penziji, a sada kad je jutjuber u punoj snazi, očekuje se da mu se suprotstavi. "Pol je značajno napredovao kao bokser prethodnih godina, pa će biti veoma zabavno videti šta će volja i ambicija 'klinca' uraditi protiv iskustva i veštine najvećeg svih vremena... Biće uživanje gledati. Pogurao sam ga na početkju njegovog bokserskog puta kada sam se borio protiv Roja DŽonsa, a sada planiram da ga završim", rekao je Tajson.

(MONDO)

BONUS VIDEO: