SUZANA Ranković, sestra Dalibora Todorovića ubijenog u masakru u Duboni, na društvenim mrežama redovno objavljuje pesme u znak sećanja na tragično nastradalog brata.

Za dva meseca navršiće se godina otkako je pomahnitali Uroš B. u selima Dubona i Malo Orašje iz automatske puške ubio devetoro mladih i 14 ranio.

- Reći ću vam zašto ne volim proleće.

Zato što tada moje uvelo je cveće - ovim stihovima počinje poslednja njena objava koja ukazuje da bol za izgubljenim bratom ne jenjava.

 

 

Dan ranije, Suzana je napisala:

- I taj jedan dan promeni sve, promeni nas odnese njih.... I posle živi, budi srećan, radi, smej se... Pa kako??? Zar može posle svega toga biti nešto od ovoga!?... Ne, ne može... Ne, ne ide... Nemi smo... Ubijeni i razdvojeni...

 

 

- Kakav je to svemir? Kad ja osećam nemir - pita se Suzana na početku jedne od pesama objavljenih nekoliko dana ranije.

Podsetimo, tog 4. maja, dan nakon stravičnog masakra u školi "Vladislav Ribnikar", Uroš B. uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš B. bio potpuno uračunljiv u momentu izvršenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu B. se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

(Kurir)

BONUS VIDEO: