Mladenci nisu štedeli za zabavu u finom londonskom hotelu i dali su za proslavu oko 58.000 evra, a deo tog računa, preciznije 15.000 evra (nepuna dva miliona dinara, tačnije oko 1.700.000) dali su za gigantsku tortu visoku četiri metra.

Medelin (18) je ogromnu tortu prvi put videla tek na zabavi. Sudbonosno "da" rekla je svojoj ljubavi iz srednje škole, 20-godišnjem Patriku Bartonu. Zabava je bila u plesnoj dvorani u Savoju u Londonu.

Tortu je napravila 48-godišnja poslastičarka Sem Vudruf. Na torti je počela da radi u novembru. Prvo je napravila šest okruglih kolača od po 20 centimetara koji su joj poslužili kao "latice".

Za tornjeve je koristila novu tehnologiju, odnosno 3D printer, pa ih je naslagala na vrh ogromne strukture. Da bi dvorac bio uverljiv, čak je i svaki mali prozor opremljen LED lampicama, kako bi torta svetlela.

Sve je preliveno sa 50 kilograma bele glazure, a potom ukrašeno zlatnim listićima.

- Čitav je dan bio savršen. Imali smo više od 200 gostiju. Torta je bila fantastična, ostala sam bez teksta - izjavila je oduševljena mlada.

- Ona je jako talentovana, radi moje torte od mog 13. rođendana - rekla je Medelin.

Tražila je od Sem da joj napravi dvorac i bila je oduševljena, kad je videla finalni rezultat. Sem iz Grej Turoka u Esiksu bavi se pravljenjem kolača šest godina, izjavila je da je Medelina torta najveća koju je napravila u karijeri. Mama četvoro dece rekla je da je njoj i njenom suprugu Dejvu (47) bilo potrebno šest sati da naprave dvorac tog dana i da su morali da koriste merdevine da bi došli do vrha.

- Plakala sam kad sam videla gotov proizvod. Bila sam emotivna jer je ceo proces pravljenja trajao toliko dugo - priznala je kreatorka torte.

(The Sun/Blic žena)

BONUS VIDEO: