NBC News navodi da da su organi vlasti stigle u kuću Donald Trampovog naslednika zbog koverte u kojoj se nalazila pretnja smrću i beli prah.

Kako javljaju američki mediji, nekoliko vatrogasnih vozila i istražitelji u zaštitnim odelima primećeni su ispred kuće Donalda Trampa Mlađeg, sina Donalda Trampa, u gradu DŽupiteru na Floridi.

Tramp mlađi je primio pismo u svojoj kući i lično ga je otvorio, potvrdila su dva policijska izvora za CBS News. Rani rezultati su pokazali da supstanca "nije smrtonosna".

Tramp mlađi je video belu praškastu supstancu, spustio pismo i pozvao Hitnu pomoć, rekli su izvori. 

Jedan od izvora je naveo da koverta nije bila zatvorena i da je prah ispao napolje kada ju je Trampov stariji sin uzeo u ruke.

Foto: Tanjug/AP

 

Istražitelji su uklonili supstancu i poslali je na laboratorijsko testiranje, ali rani rezultati nisu bili ubedljivi o tome šta je zapravo nepoznata supstanca, rekli su izvori. Dalja testiranja se rade.

Američka tajna služba je odbila da prokomentariše bilo šta za CBS News, a dva izvora potvrdila su da Tramp mlađi više nije zaštićen od strane Tajne službe. 

Foto: Profimedia

 

- FBI je, zajedno sa našim lokalnim partnerima za sprovođenje zakona, odgovorio na incident koji je uključivao sumnjivo pismo poslato na adresu u Jupiteru na Floridi - navodi se u saopštenju kancelarije FBI u Majamiju.

- Podstičemo javnost da ostane na oprezu i prijavi svaku sumnjivu aktivnost policiji.

Tramp mlađi često vodi poslove očeve kampanje, a ovo je drugi put da mu je poslat beli prah. Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanesa odvedena je u bolnicu u NJujorku nakon što je otvorila koverat adresiran na svog supruga, u kojem je bio neidentifikovan beli prah. Policija je kasnije saopštila da supstanca nije opasna, prenosi Tanjug.

U martu 2016. godine policijski detektivi i agenti FBI-a istražili su preteće pismo upućeno stanu brata Donalda Trampa, Erika, na Menhetnu, koje je takođe sadržalo beli prah za koji se ispostavilo da je bezopasan. Koverte sa belim prahom su takođe dva puta stigle 2016. godine u Trampovu kulu, koja je služila kao Trampov predizborni štab.

Strah od koverata sa belim prahom datira iz 2001. godine, kada su pisma koja sadrže smrtonosni antraks poslata u kancelarije dvojice američkih senatora i kada je od posledica te infekcije umrlo pet ljudi.

BONUS VIDEO: