Na suđenju bi danas trebalo da nastave svedočenja oštećeni, a podsetimo do sada su svoje iskaze dali članovi porodica Božović, Čikić, Martinović, Aćimović, Vlahovići, Kobiljski, Anđelković, Asović i Negić.

Danas bi trebalo da bude saslušana Milanka Negić, a potom i braća i sestre ubijene dece, koji su većinom maloletni. Po odluci suda taj deo suđenja biće zatvoren za javnost.

Kada budu završena saslušanja oštećenih, odnosno članovi porodica ubijne dece, trebalo bi da budus aslušani i Kecanovići, otac Vkladimir koji je od maja u pritvoru i majka Milajna koja je na slobodi, a za sada nije poznato da li će i Kosta koji je takođe tužen davati izjavu.

Podsetimo tužbu protiv Kecmanovića podnelo je ukupno 27 tužitelja, odnosno članova porodica žrtava masakra.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Inače protiv porodice Kecmanović vodi se još jedan parnični postupak koji je pokrenula porodica Dukić, a nedavno je tužbu podnela i nastavnice istorije Tatjana Stevanović koju je Kosta teško ranio.

Takođe u Višem sudu u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv Kostinog oca i majke, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dečak učio da puca.

Podsetimo Kosta je u trenutku kada je izvršio užasan zločin imao 13 godina i nije krivično odgovoran, a od hapšenja se nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde se veštači i nalazi pod stalnim nadzorom lekara.  

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".