Mičel je proglašen krivim na londonskom sudu po deset tačaka za silovanje, tri tačke za silovanje deteta mlađeg od 13 godina, jednoj tački za otmicu i kršenje zabrane o zlostavljanju.

Zamenik pomoćnika komesara Stjuart Kandi rekao je da su Mičelovi postupci "drska zloupotreba moći.

"Znam da je ovo još jedan slučaj koji će uticati na poverenje ljudi u nas. Činimo više nego što smo činili prethodnih decenija da oslobodimo policiju onih koji ugrožavaju naš integritet, dodao je on, prenosi Rojters.

Brutalni napad

U septembru prošle godine, Mičel je silovao ženu preteći joj nožem pre nego što joj je stavio povez preko očiju, vezao joj ruke kablovima i naterao je da uđe u njegov automobil. Žena je kasnije uspela da pobegne, pri čemu joj je pomogao slučajni prolaznik.

Mičel je suspendovan nakon optužbi, a zatim otpušten iz policije u decembru posle ubrzanog saslušanja o nedoličnom ponašanju zbog kršenja prethodne naredbe o zabrani zlostavljanja.

Nakon njegovog hapšenja, prethodna istraga o silovanju protiv njega je ponovo otvorena, što je rezultiralo sa još šest optužbi u vezi sa drugom žrtvom između 2014. i 2017. godine.

Metropoliten policija je bila opterećena višestrukim skandalima poslednjih godina, nakon niza slučajeva visokog profila koji uključuju silovanja, zlostavljanja i ubistva koja su počinili njeni pripadnici.

Nezavisna istraga prošle godine zaključila je da je londonska policija institucionalno rasistička, mizoginistička i homofobična.

BONUS VIDEO: