Izneli su skoro podudarnu priču. Petar je izjavio da je šest dana pre sukoba, njegovog brata Uroša u kafiću na Banjici nožem u leđa ubo više puta Luka Perenčević, a kad je skočio da ga brani, da je bio isečen po rukama. Konobar mu je kasnije rekao da mu je razbijena flaša o glavu, te da je nosio 20 kopči, a da je Ivan Nović o Uroševu glavu razbio kriglu, a kasnije tri puta pucao u automobil kojim su išli do bolnice:

''U Urgentnom centru nisam smeo da kažem ko nas je napao, jer sam zno s kim imam posla. Kad sam došao kući, posavetovao sam se sa ocem i sveštenikom i prijavio sam sve policiji. Inspektori su me savetovali da se sklonim, ali nisam mogao da odem, jer imam piljaru od koje živim, trudnu ženu i ćerkicu. Narednih dana viđao sam Luku, Lazara Kujundžića, Dejana Kovačevića, Filipa Lepojevića, Aleksu Đukanovića i Ivana Novića, kako autom obilaze i nadgledaju moju piljaru. Bio sam uplašen i nabavio sam pištolj za 300 evra'', izjavio je Petar.

Ispričao je da je nekoliko dana kasnije Uroš izašao iz bolnice i da je 5. septembra, kada je ubijen Lepojević, išao na previjanje rana od noža, a da ih je Radovan vozio.

''Krenuli smo kući na ručak kod mame i blizu zgrade izašao sam iz auta da proverim da li je bezbedno ili možda čekaju da nas napadnu. Video sam na mostiću Luku, Dejana i Lazara i potrčao sam do auta i vičem braći da bežimo. Pištolj sam držao u torbici, koju sam tad stavio između sedišta vozača i suvozača. Međutim, na krivini smo naišli na tamni automobil, koji je stajao, pa sam izašao da kažem vozaču da se pomeri. Kad sam prišao, video sam da vozi Aleksa, a Filip i Ivan su izašli iz auta. Filip je izvadio pištolj, i ja sam ga udario po ruci. Pištolj je ispao, sagnuo sam se da ga uzmem, a on me je šutnuo. Ja sam ga tad udario pištoljem po glavi, a on mene pesnicom u stomak. Udario sam ga ponovo pištoljem po glavi iznad levog uha i tad je opalio, a Filip je pao. Nisam držao prst na obaraču. Tad mi je pritrčao brat Radovan i odveo me do auta. Pozvali smo policijske inspektore i rekli šta se dogodilo. Kazali su nam da se sklonimo i onda su došli i priveli nas'', ispričao je on.

Petar Rakočević je rekao da je sa Lukom i Ivanom bio prijatelj i da su mu bili na svadbi, a da je ostale poznavao kao komšije.

Radovan je ispričao isto, ali je rekao da nije imao oružje, dok je Uroš priznao da je uzeo pištolj iz automobila. Sudsko veće je odbilo zahtev da se ukine pritvor.

Aleksa pogođen u butinu

''Kad sam izlazio iz auta, čuo sam pucanj i video Filipa kako leži, a Petra na kolenima. Vozač iz njihovoga auta Aleksa je iskoračio da izađe i tražio je nešto rukama oko volana. Mislio sam da ima pištolj. Rekao sam mu da ništa ne pokušava i opalio mu metak kraj noge da ga zaplašim. On me tad uhvatio za ruku da mi otme pištolj i ja sam opalio metak u njegovu butinu. Novića sam video kako beži i vratio sam se u auto'', ispričao je Uroš.