Devojčica, stara 8 godina je identifikovana kao Oksana Malaja koju su roditelji napustili pet godina ranije. Ona se sakrila u lokalnoj odgajivačnici i sledeće godine je provela sa svojim četvoronožnim prijateljima.

- Mama je imala previše dece, nismo imali dovoljno kreveta. Tako sam završila među psima i živela s njima - objasnila je Malaja u emisiji “60 Minutes Australia”.

Oksana se brzo sprijateljima sa lutalicama, prihvatila je njihov način kretanja, izražavanja i hranjenja. Ona je otkrila da je jela sirovo meso, preturala po kontejnerima, hodala na rukama i nogama, lizala svoju kožu, prenosi NJujork Post.

Psi nisu dozvolili policajcima da je odvedu, pa su im nadležni na kraju dali gomilu hrane, i tako ih odvratili.

Socijalna služba je smestila Oksanu u dom za decu sa mentalnim poteškoćama. Prošla je godine terapije i edukacije kako bi rešila probleme s ponašanjem. Vremenom je naučila da potisne “pseće ponašanje”, govori tečno i razumljivo.

Oksana je iskoristila medijsku pažnju da bi iznova privukla roditelje.

- Tako očajnički želim da ih vidim sopstvenim očima, jer mi je rečeno da nemam oca i majku - rekla je ona.

Susret je upriličen 2006, ali nije u potpunosti izlečio njene traume.

- Kada se osećam usamljeno, shvatim da puzim na sve četiri. Zato što nemam nikoga, provodim vreme sa psima, idem u šetnje i radim šta god želim - rekla je Oksana.

Dala je i intervju nacionalnoj ukrajinskoj televiziji, gde je istakla da želi da je tretiraju kao normalno ljudsko biće i da je uvređena kada je nazivaju “pseća devojka”.

BONUS VIDEO: