U matičnom pozorištu proveo je 43 godine, a najznačajniju filmsku rolu ostvario je kao naslovni junak u ostvarenju "Dorotej" iz 1981. godine.

Foto: JDP

 

 

Dramski umetnik pripadao je generaciji Bojanovih beba, zajedno sa Milanom Lanetom Gutovićem, Tanasijem Uzunovićem, Josifom Tatićem, Brankom Cvejićem, Mirjanom Vukojičić...

Bio je dugogodišnji saradnik i prijatelj Petra Božovića, koji ga je sanjao nekoliko dana pre njegovog odlaska.

- Imao sam skoro jedan san. Setim se da smo mi u JDP, nas sedmorica, vežbali karate sa instruktorima. Razmišljajući o snu, shvatam ko je sve otišao. Otišao je Mihajlo Pljaka Kostić, Tanasije Uzunović, a pre toga Lane Gutović i Milo Miranović, i kažem sebi: "Nije moguće da sam sam ostao." Setim se, Gojko Šantić je s nama... Mislio sam da nisam ostao sam. I eto, u tom snu ostah sam - kaže Božović za Kurir i dodaje:

Foto: V. Danilov

 

 

- Sećam se Tase i njega. Oni su bili četvrta godina Akademije, a ja prva. Dolazili su da gledaju moje vežbe i Cece Bojković. Gojko i ja smo isto godište, ali sam ja studirao nekoliko fakulteta. On je sa sobom doneo mostarku tugu i vedrinu. Bio je stvarno opsednut Mostarom i srpstvom. Cvetao je. Bio je miljenik i svoje profesorke Ognjenke Milićević. Imao je visinu i pojavu. Rekao bi čovek da je grub, a po osmehu se videlo da je dečja duša. Zbogom, dragi Gojko.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

(Kurir)

BONUS VIDEO: