Prva serija iz edicije Televisa presenta koja je zaludela svet kod nas bila je prevedena kao “Divlja ruža”. Mnogima je, ipak, bio miliji originalni naziv - “Rosa salvahe”.

Snimana je 1987. i 1988, a kod nas je, sećaju se mnogi, bila emitovana sredinom devedesetih na Trećem kanalu.

U glavnoj ulozi našla se Veronika Kastro, ugledna meksička glumica, koja je imala 35 godina i zavidnu karijeru kada su je angažovali za ovu telenovelu.

Rođena je 1952. u Siudad Meksiku, a prvu ulogu ostvarila je kao tinejdžerka. Onda je stigla prva sapunica, “I bogati plaču”, koja je, verovali ili ne, počela da se snima još 1979. godine.

Veronika može da se pohvali bogatom radnom biografijom. Osim telenovela, uspešno je nastupala na daskama koje život znače, snimila nekoliko desetina filmova, glumila i u inostranim produkcijama, od Argentine do Italije.

Oni koji nisu pratili njenu karijeru možda će se iznenaditi kad čuju da je Veronika izuzetno popularna i kao pevačica i da ima više od 25 solo albuma.

Iako je od hit serije prošlo više od tri i po decenije, Rosa Salvahe očigledno joj je utrla put do najvećih zvezda.

Veronika ima i zavidnu armiju fanova na Instagramu – više od 1,1 milion.

Već vremešna dama, koja ima 71 godinu, ponosna je majka dva sina, Mihaela i Kristijana, a ako je verovati njenim objavama – oni su joj najveća ljubav.

Strasni ljubitelji latino sapunica sigurno se dobro sećaju “Divlje ruže”, a da li biste je danas prepoznali?

(Hallomagazin)

BONUS VIDEO: