Jovan Milošević iz Bajine Bašte probio je led i prvi izašao pred tragača Milana Bukvića. Kako je sam rekao, zbog treme se nije usudio da proba da osvoji višu ponuđenu sumu, ali je sa tremom ipak uspeo da se izbori i zasluži svoje mesto u finalnoj Poteri.

Foto: Printscreen rts

 

Jedina dama u timu, Ankica Agić, iako je u prvoj rundi pokazala zavidno znanje u drugoj nije imala sreće, te nije uspela da odbrani osvojenu sumu. Potom je usledio okršaj bivših kolega sa Fakulteta političkih nauka. Dvadesetpetogodišnji Filip Kovačević priželjkivao je kao tragača upravo Bukvića, sa kojim je zajedno slušao predavanja iz predmeta Politička istorija Jugoslavije.

Foto: Printscreen rts

 

Filip je sa prisutnima, pa i publikom, podelio jednu zanimljivost iz studentskih dana rekavši kako je na vežbama iz pomenutog predmeta vreme za razgovor bilo podeljeno tako da je 80% vremena bilo za Milana, 10% za profesora i 10% za sve ostale. Bukvić je sa osmehom na licu potvrdio priču, dok se Jovan Memedović nadovezao rečima:

- Filipe, hvala Vam za ovu informaciju. Sada tek shvatamo o čemu se tu radi. Sada smo kompletirali opšte mišljenje o njemu i njegovoj biografiji.

Najmlađi takmičar, Luka Boroš (23) iz Beograda nastupao je poslednji, hrabro prihvatio višu ponuđenu sumu, a potom odbranio 600.000 dinara.

Trojica takmičara su potom napravila 16 koraka prednosti, Bukvića je dekoncentrisala prva greška zbog brzopletosti, nakon čega su ga momci vratili još pet puta i osvojili milionsku sumu!