Tokom jednog intervjua, Dalaj Lama je upitan šta ga najviše iznenađuje na ovom svetu i šta je suština života. NJegov odgovor će vas naterati da stanete i razmislite o putu na kojem se nalazite...

Jutro je deo dana u kojem je potrebno da sebe ispunimo pozitivnom energijom, saosećanjem, ljubavlju, empatijpom, srećom... Kako vam započne jutro, takav može biti ceo dan.

Foto: Profimedia

 

Ukoliko želite da vam se šanse pojavljuju, vrata otvaraju, da imate uspeha, potrebno je da ujutru sebi postavite jasan plan i osvestite šta je ono što je najvažnije.

Kada opušteni, radosti i ispunjeni novom energijom krenete u novi dan, on postaje jedan predivan trenutak života koji doživljavate kao dar i prihvatate kao blagoslov.

Kako započeti srećno jutro - Dalaj Lama ističe da treba da izgovorite sledeće rečenice:

"Ujutru kada se probudite, započnite dan ovim mislima: "Danas sam zahvalan, - probudio sam se. Živ sam, imam ovaj ljudski život, i neću ga trošiti. Svu energiju usmeravam na razvoj, da otvorim svoje srce drugima I da napredujem za dobrobit svih. Ja ću gajiti dobre misli za druge. Neću se ljutiti, niti misliti loše o njima. Daću sve od sebe da pomognem drugima."

Kroz ove reči jačate empatiju, duh zajedništva, ali vežbate i zahvalnost što ste tu, što se baš vama ova prilika nudi. Zahvalan čovek je srećan čovek, onaj koji raste - budite i vi taj izvor dobrote i radosti, uvek vredi!