Petru V. se prema optužnici koja je potvrđena 22. decembra 2023. godine na teret stavlja više krivičnih dela i to teško ubistvo u pokušaju, nasilje u porodici i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ovom 62-godišnjem Somborcu pritvor je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivična dela koja mu se stavljaju na teret, odnosno da dovrši pokušano krivično delo za koje se tereti.

U jednom danu počinio tri krivična dela

Petar V. je, kako se navodi, u samo jednom danu počinio tri krivična dela.

U odluci suda se navodi da je okrivljeni supruzi pretio da će je ubiti, da je ispalio metak iz pištolja u zid njihove kuće, a kada su došli policijski službenici u intervenciju po pozivu, postoji osnovana sumnja da je Petar V. pucao u njih sa udaljenosti od samo dva metra.

Policijski službenik D. M. je zadobio laku telesnu povredu, a njegov kolega Đ. K. tešku telesnu povredu.

Podsetimo, kako je "Blic" tada pisao, Petar je prvo pucao u zid kuće, da bi njegova snaja pozvala policiju. Kada su došli službenici policije, on je otvorio vatru na njih.

- Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije MUP-a RS, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje isti je ispalio najmanje 4 hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je dvojici pripadnika Žandarmerije naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku, na koji način je osumnjičeni izvršio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 7 KZ-a - saopšteno je tada iz tužilaštva.

Petar V. se nalazio u bolnici na intenzivnoj nezi, te je uhapšen čim je otpušten iz bolnice gde se nalazio pod nadzorom pripadnika MUP-a.

(Blic)

BONUS VIDEO: