- Zamolila sam kolege da prebroje. To je komplikovan i težak posao jer treba uzeti sve jezike, sve izvore na kojima je objavljeno. Uveravam vas da je ta cifra oko milijardu. Nikada u istoriji novinarstva nije bilo ovakvog intervjua, to je činjenica. Ovo je najuspešniji, najznačajniji, istorijski, medijski događaj u istoriji čovečanstva. Ako uzmemo novinarstvo, naravno - rekla je Simonjanova.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je u noći 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa Sjedinjenim Državama, NATO-om i Zapadom uopšte.

Foto: Profimedia

 

Karlson otkrio detalje

Američki novinar Taker Karlson objavio je snimak iz Kremlja nakon intervjua sa ruskim predsednikom u kome je otkrio da je Vladimir Putin kasnio nekoliko sati.

- Putin je kasnio nekoliko sati. To je njegova navika očigledno. Svako ko sarađuje sa njim se smejao. Rekli su mi: "On uvek kasni" - rekao je Karlson u snimku objavljenom na TikToku.

 

@tuckercarlsonnetwork

Tune in to watch Tucker’s post-interview thoughts on TuckerCarlson.com. Full reaction video in bio. ♬ original sound - Tucker Carlson Network

 

On je naveo da će mu verovatno trebati godinu dana da shvati "šta se desilo".

- Putin nije neko ko daje mnogo intervjua. Zapravo, nijedan, već četiri godine. Nije dobar u objašnjavanju sebe. Pametan je, to se ne dovodi u pitanje - rekao je Karslon.

Hilari Klintov vređala novinara

Bivša državni sekretar SAD Hilari Klinton izvređala je američkog novinara Takera Karlsona jer je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ona je rekla da je Karlson "koristan idiot".

- On je kao štene. Znate, nekako, nakon što je otpušten iz toliko medija u SAD, ne bih se iznenadila da je dobio ugovor sa nekom ruskom medijskom kućom, jer je koristan idiot. Ali ovo je takođe znak da u ovoj zemlji sada postoje ljudi koji su peta kolona Vladimira Putina. Zašto? Ne znam. Zašto neki republikanci ulaze u to? Zašto neki Amerikanci veruju Putinu? Zašto Tramp ima više poverenja u Putina nego u 11 naših obaveštajnih agencija? - u dahu je izjavila Hilari Klinton.

 

 

Oglasili se Kadirov i Zaharova

Lider Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je reakciju običnih Amerikanaca na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu šokantnom, jer su za većinu njih jednostavne istine na temu Specijalne vojne operacije bile pravo otkrovenje.

On je dodao da mu je žao zapadnog auditorijuma koji je postao talac svojih pseudoliberalnih i pseudoslobodnih medija.

Kadirov je na svom Telegram kanalu intervju okarakterisao kao interesantan i Putina nazvao „najboljim predsednikom na svetu“.

On je takođe skrenuo pažnju na histeriju u zapadnim medijima nakon objavljivanja intervjua, koji su „godinama klevetali Putinov lik i auditorijumu plasirali prozapadne liberalno-demokratske laži“.

- Istovremeno, Bela kuća je sama sebe dotukla hitnim turobnim obraćanjem predsednika, koje je prošlo u malodušnoj atmosferi uobičajenoj za Bajdena. To je situacija kada je za njih bilo bolje da su ćutali - zaključio je Kadirov.

Foto: Profimedia

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je nakon Putinovog intervjua Karlsonu da je Kremlj poslednjih dana od najvećih svetskih medija dobio nekoliko desetina zahteva za intervju sa ruskim predsednikom.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije kratko je odgovorila na negativne komentare britanskog premijera i nemačkog kancelara o intervjuu Putina

Komentari nemačkog kancelara Olafa Šolca i britanskog premijera Rišija Sunaka na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina samo pokazuju koliko su ovi političari zavisni od Vašingtona, prokomentarisala je za "Komsomoljsku pravdu" portparolka Ministarstvo spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Šolc nije poslušao naredbu SAD da ne gleda intervju - rekla je ona, aludirajući na komentar Bele kuće da ne treba gledati intervju Putina, i dodala da "ukoliko (Šolc) češće bude kršio instrukcije Bele kuće, onda će, možda, izvući Nemačku iz krize".

Nemački kancelar je, inače, juče izjavio da je Putin u intervjuu izneo "mnogo laži o istoriji ovog rata" i okarakterisao ceo intervju kao apsurdan.

Foto: EPA

 

Zaharova, takođe, nije ostala dužna ni britanskom premijeru Rišiju Sunaku, koji je danas poručio da mu je drago što je Velika Britanija od starta podržavala Kijev.

Zaharova je na ovo kratko odgovorila da se britanski premijeri poslednjih godina ne brinu o sebi i svojoj zemlji, već da samo pokorno izvršavaju volju Vašingtona. 

Ceo Takerov intervju sa Putinom pogledajte klikom OVDE.

(RT Balkan, Sputnjik)

BONUS VIDEO: