Telo je pronađeno danas oko 12 sati u porodičnoj kući u Lukavici.

Stojanka Šarović svojevremeno je radila u Skupštini grada Istočno Sarajevo i Centralnoj banci. Trenutno se nalazila na poziciji rukovodioca Sektora za finansije u Zajedničkoj službi Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

NJen suprug, Mirko Šarović je srpski političar i pravnik. Bivši je predsednik Republike Srpske, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine.

U politiku je ušao još pre rata, kao sekretar opštine Novo Sarajevo. U jednom mandatu bio je predsednik Izvršnog odbora i gradonačelnik Istočnog Sarajeva. U dva mandata bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kao četvrti predsednik Republike Srpske je 5. marta 2001. godine u Banjaluci zajedno sa predsednikom Savezne Republike Jugoslavije Vojislavom Koštunicom potpisao istorijski Sporazum o specijalnim paralelnim vezama SRJ i Republike Srpske.

Tokom 2002-2003. bio je na funkciji srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine na koju je dao ostavku.

U Savetu ministara BiH od februara 2012. bio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Krajem juna 2019. godine izabran je za predsednika Srpske demokratske stranke (SDS), na čijem čelu je bio do novembra 2022. godine.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(ATV)

BONUS VIDEO: