U konkurenciji juniorskih nacionalnih timova na IKA Kulinarskoj olimpijadi održanoj u Štutgartu, tim Junior Chefs Club Srbije osvojio je dve bronzane medelje u kategorijama Šefov sto (Chef’s table) i Restoran nacija (Restaurant of Nations).

- U kategoriji Chef’s table, protiv najjače konkurencije juniorskih nacionalnih timova, naša medalja sija poput zlatne. Ovaj podvig nije samo rezultat njihovog neprikosnovenog talenta, već i rezultat njihove upornosti, strasti i posvećenosti kulinarstvu - navodi se na zvaničnoj Instagram profilu juniorskog kulinarskog tima Srbije. 

 

 

 

 

Srpski tim sačinjen je od osam mladih i ambicioznih kuvara koji su svoje znanje prikazali na najvećoj svetskoj sceni protiv 89 timova iz celog sveta.

Na ovom takmičenju učestvovali su nacionalni, juniorski nacionalni, ketering i regionalni timovi, kao i preko 500 pojedinačnih kulinarski umetnika i karving majstora. Sa preko 7000 jela u ukupnom broju, prosečno 1781 dnevno, 26. 

Junior Chefs Club Srbije osnovan je 2012. godine i ponosno predstavlja srpsku kulinarsku scenu na međunarodnom nivou.

 

 

 

Inače, IKA Kulinarska olimpijada se održava od 2. do 7. februara u nemačkoj Štutgartu. 

To je najstarije, najveće i najraznovrsnije međunarodno takmičenje u kulinarstvu na svetu. Puni strasti, profesionalni timovi kuvara rade na savršenoj interakciji sastojaka, pripreme i prezentacije. U fer konkurenciji, novi kulinarski trendovi se stvaraju skoro 125 godina.

 

 

Nijedno drugo međunarodno takmičenje kuvara nije tako raznoliko, sveobuhvatno i uzbudljivo kao mega događaj u Štutgartu. Kulinarska olimpijada okuplja najtalentovanije kulinarske umetnike iz celog sveta – događaj koji se proživljava „jednom u životu“ se održava na svake četiri godine od 1900. godine, navodi se na zvaničnoj sajtu Kulinarske olimpijade.

Podeljeni u više kategorija, talentovani kuvari sa posebnom strašću za takmičenje susreću se na Kulinarskoj olimpijadi. Suočavaju se sa svojim konkurentima i pažljivim žirijem stručnjaka, prikazuju kreacije na tanjirima i započinju kulinarske trendove.

BONUS VIDEO: