Mihajlo Bata Paskaljević se pojavio u više od 200 televizijskih i bioskopskih filmova i serija, nagrade su ga zaobilazile, kao i glavne uloge. Zvali su ga srpski Deni Devito, kao i kraljem sporednih uloga. To mu nije smetalo da osvoji publiku, a da od epizodnih uloga napravi remek-dela.

Osim kod publike, bio je omiljen i među kolegama. Duhovit i otvoren, lako je postao omiljeno TV lice 60-ih i 70-ih među Jugoslovenima.

Foto: D. Mišić

 

Kolege su ga često zadirkivale da je najveća škrtica među glumcima, a po pozorišnim klubovima se moglo čuti da je Bati lakše izvaditi zub nego dinar iz novčanika.

Govorio je da postoje tri stvari koje nikad neće odbiti: ulogu, čast u kafani i žene.

Sanjao je da postane glumac, al' je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, da bi za vreme rata upisao Muzičku akademiju, odsek za glumu, koji je imao izvanredne profesore.

Malo poznat detalj iz njegovog života je onaj da je rođen sa prezimenom Paskalj, te da je tek kao momak dodao sufiks "vić".

Ženio se pet puta, mada ima onih koji tvrde da je zapravo šest ili čak sedam puta stao pred matičara, ali se najčešće govori kako ga je u smrt ispratila 7. žena, ne zna se da li je bila zakonita.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".