Od njega su se oprostili Silvester Stalone i Dolf Lundren, koji su s njim sarađivali u "Rokiju".

- Juče smo izgubili legendu. Moj život je zauvek promenjen na bolje dan kada sam upoznao Karla Vedersa. Počivaj u moći - napisao je Stalone i objavio video poruku u čast Vedersa.

Ni Lundgren nije krio tugu.

- Rastužio sam se kada sam jutros čuo vesti. Kao i svima, nedostajaće mi Karl. Bio je veliki glumac, sjajan sportista i dobar prijatelj. Negujem mnoge posebne uspomene na Karla, kako profesionalno, tako i lično. Kao i Apolo Krid, imao je taj poseban šarm koji ti je uvek donosio osmeh na lice - napisao je Dolf Lundgren i objavio zajedničke fotografije sa Vedersom.

Karl Veders bio je američki glumac, reditelj i bek u američkom fudbalu. NJegove najpoznatije uloge bile su: bokser Apolo Krido u prva četiri filma o "Rokiju" (1976–1985), pukovnik Al Dilon u "Predatoru" (1987) , a dao je glas liku Borbenom Karlu u franšizi "Priča o igračkama".

Veders je igrao koledž fudbal za Asteke iz države San Dijego. Potpisao je za Oukland Rejderse iz Nacionalne fudbalske lige (NFL) nakon što je ostao bez drafta na NFL draftu 1970. Nakon što su ga pustili Rejdersi, potpisao je za BC Lions Kanadske fudbalske lige (CFL).

BONUS VIDEO: