Nakon oštrih reakcija javnosti zbog Bikovićevog angažmana u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića, te se on neće naći u nastavku popularne serije.

Ovo je izazvalo oštre reakcije u srpskoj javnosti, a mnogi su se i razočarali jer su navijali da bi Biković bio jedan od prvih glumaca iz našeg regiona koji bi postigao ovako veliki uspeh.

Tako razmišlja i njegova izabranica Ivana Malić, koja mu je nedavno rodila sina.

Foto: ATA images

 

Ona je tužna zbog odluke HBO da izbaci Miloša iz serije, pa se oglasila na Instagramu,

- Čini se da se američke kompanije plaše da stanu iza svojih odluka. Žao mi je zbog vas HBO - napisala je Ivana.

Podsetimo, i Miloš se sinoć, nakon što je saznao za ovu odluku, oglasio na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Malić (@ivanamalic_)

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi", rekao je Biković.

- Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", zaključio je Biković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Glumac Miloš Biković našao se na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prozvalo je i HBO zbog odluke da u predstojećoj trećoj sezoni svoje hit serije "Beli Lotus" izbaci srpskog glumca.

Portal Deadline, specijalizovan za novosti iz Holivuda, objavio je u petak da su se ''razišli putevi'' Bikoviča i HBO i da on neće učestvovati na snimanju treće sezone serije ''Beli lotus'' na Tajlandu.

BONUS VIDEO: