Glumica Punam Pandej preminula je u 32. godini, a tužnu vest potvrdila je njena menadžerka.

Poznata indijska glumica i manekenka Punam Pandej umrla je u 32. godini, posle teške bolesti potvrdili su čanovi njenog tima za The Free Press Journal.

Punam, koja je važila za jednu od najlepših glumica u Bolivudu, preminula je posle duge borbe sa karcinomom grlića materice.

"Ovo jutro je teško za nas. Izgubili našu voljenu Punam od posledica raka. U ovo vreme tugovanja, molimo vas za privatnost dok se prisećamo svega što smo s njom delili", stoji u objavi na Instagramu .

Pandej je rođena u Kanpuru 1991. godine, a karijeru modela započela je 2010. godine, da bi tri godine kasnije debitovala u bolivudskom filmu "Nasha". Pojavila se u filmovima "Love is Poison", "Malini & Co" i "The Journey of Karma" uz uspešnu karijeru modela.

Simptomi kancera materice

Kod raka grlića materice kao i svih ostalih bolesti veliki je problem što žene reaguju kasno, čekajući da im telo signalizira da nešto nije u redu.

"Rani karcinom grlića materice kao i premaligne lezije koje mu prethode, najčešće ne prate nikakvi simptomi. Spontano ili kontaktno krvarenje, odnosno krvarenje nakon seksualnog odnosa javlja se u kasnijim fazama bolesti", napominje lekar i savetuje:

"Ginekološki pregled i PAPA test su najjednostavniji načini da se problem otkrije i u fazi kada je izlečiv", rekao je za portal "Žena" dr Petar Radlović, načelnik ginekološke hirurgije na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

(Žena Blic)

BONUS VIDEO: