Hrvatskoj muzičkoj zvezdi Toniju Cetinskom otkazan je koncert u Sarajevu koji je bio zakazan povodom četrdesetogodišnjice od održavanja Zimskih Olimpijskih igara.

Ipak, kako je otkrio za hrvatske medije, neće se baviti tužbama, iako ima osnova da tuži Grad Sarajevo.

- Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se lično neću baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influenserkom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati - rekao je Cetinski.

Podsetimo, pre nedelju dana je zvanično otkazan koncert Tonija u Sarajevu, a on se oglasio ovim povodom i otkrio da mu se do sada nikada nije desilo da mu neko otkaže koncert.

Foto: ATA images

 

 

- Izjava povodom otkazivanja koncerta u Sarajevu. Neka sam i ja to doživeo... Eto da i mene neko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživeo. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, nego još nismo dobili ništa zvanično. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide - napisao je Toni i dodao:

- Sva moja snaga i energija sada su usmerene na koncert koji dugujem publici već dugo a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. 5. 2024. i na njemu smeju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav. Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obeležiti 35 godina mog delovanja. Ulaznice kreću u prodaju za koji dan. Za koji dan, tačnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet s mladim i izvrsnim pevačem Adijem Šošeom. Tako da, eto, sve se poklopilo da pesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima. S naglaskom na deo stihova: 'Nije važno gde se moliš, po kojoj svetoj knjizi... Samo je važno jesi li čovek ili nisi - napisao je Toni Cetinski u objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, brojne poznate ličnosti, ali i anonimni ljudi pobunili su se kad je objavljeno da će Toni pevati na obeležavanju godišnjice ZOI.

Foto: Petar Milošević

 

 

Kako su naveli, nemaju ništa protiv njega, ali smatraju da treba da peva neko ko je iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što se u medijima proširila vest o otkazivanju koncerta Tonija Cetinskog, oglasila se gradonačelnica Benjamina Karić i poručila da Grad Sarajevo nije ugovarao koncert Tonija Cetinskog, niti ga otkazuje.

- Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno. Svaka marka proračuna Grada Sarajeva namenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo što što radim - poručila je gradonačelnica.

(24 sata hr)

BONUS VIDEO: