Vladimir Kecmanović na suđenje je doveden iz pritvora, dok je njegova supruga Miljana došla sa slobode. 

Pred početka suđenja, kada su Vladimira uveli u sudnicu, Miljana se rasplakala, a i on kada je seo na optuženičku klupu. Kecmanović je nekoliko puta maramicom brisao suze. 

Iza njega je u sudnici sedeo deo oštećenih roditelja. Nije bilo nikakvih dobacivanja, te je sve proteklo mirno. Suprotno praksi, na suđenje su došla četiri tužioca.

Tužilac Nikola Uskoković zatražio je da se sa celog javnog pretresa isključi javnost, radi zaštite javnog reda i interesa maloletnika. Branilac Kecmanovića Borivoje Borović protivio se tome, kao i branioci okrivljenih Ratka Ivanovića i Nemanje Marinkovića, iz streljanje u kojoj je Kosta učio da puca. 

Borović je istakao da nema nijednog zakonskog razloga da se isključi javnost i suđenje zatvori, jer je Tužilaštvo bez razloga predložilo da maloletna deca iz Kostinog razreda budu saslušana u sudnici. Kako je rekao, odbrana za njih nema pitanja, i mogu da se čitaju njihove izjave, kako se deca ne bi dodatno traumirala. 

- Nema nijednog razloga da maloletnici budu saslušavani. Parnički postupak je otvoren za javnost, punomoćnici i oštećeni su već davali izjave medijima, i to nije smetalo maloletnicima. Javnost mora da bude obaveštena o svemu što se dešava u ovom postupku i mediji će o ovome pisati i izveštavati, bili u sudnici ili ne - rekao je Borović. 

Okrivljeni Ratko Ivanović, vlasnik streljane, ne čuje dobro, pa ima poteškoća da prati suđenje, kako je rekao - u sudnici čuje zvuk, ali mu je i pored toga što ima slušni aparat sve nerazgovetno. Taj problem mora da se reši, kako bi on mogao da sluša šta se oko njega dešava, i kako mu ne bi bilo ugroženo pravo na odbranu.

Trenutno je u toku pauza da sud odluči da li će sa suđenja isključiti javnost. 

Kada je sudija odredio pauzu, Vladimiru Kecmanoviću su dozvolili da se zagrli sa ženom. Ona ga je zagrlila i ponovo se rasplakala. 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".