Kako je rekao imao je u vidu zaštitu interesa maloletnika, jer je devet maloletnika ubijeno, šest teško povređeno, a za njih 11 je bio ugrožen život. 

Podsetimo, tužilac Nikola Uskoković zatražio je da se sa celog javnog pretresa isključi javnost, radi zaštite javnog reda i interesa maloletnika. Branilac Kecmanovića Borivoje Borović protivio se tome, kao i branioci okrivljenih Ratka Ivanovića i Nemanje Marinkovića, iz streljanje u kojoj je Kosta učio da puca. 

Borović je istakao da nema nijednog zakonskog razloga da se isključi javnost i suđenje zatvori, jer je Tužilaštvo bez razloga predložilo da maloletna deca iz Kostinog razreda budu saslušana u sudnici. Kako je rekao, odbrana za njih nema pitanja, i mogu da se čitaju njihoive izjave, kako se deca ne bi dodatno traumirala. 

- Nema nijednog razloga da maloletnici budu saslušavani. Parnički postupak je otvoren za javnost, punomoćnici i oštećeni su već davali izjave medijima, i to nije smetalo maloletnicima. Javnost mora da bude obaveštena o svemu što se dešava u ovom postupku i mediji će o ovome pisati i izveštavati, bili u sudnici ili ne - rekao je Borović. 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".