Jedna od najznačajnijih crnogorskih glumica rođena je na Cetinju 1976. godine, gde je 1999. završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića, a produkciju je magistrirala u Torinu.

Ona je preminula u 48. godini života, a mnoge njene kolege su se emotivnim porukama oprostile do nje. Među njima su Sloboda Mićalović, Mima Karadžić, Andrija Milošević, a sada je to uradio i Slaviša Čurović.

 

 

- Od svih nas 12 najnasmijanija, najveselija, velikog srca, cetinjskog stamenog držanja, odrešitosti i neko sa najviše radne navike koja je u našem, glumačkom, poslu retkost. 

Kada smo, sada već daleke 1994-te, upisali Fakultet dramskih umetnosti, kao prva klasa u istoriji Crne Gore, bili smo deca. Dvanaestoro dece iz bivše nam države, a jedno od njih tu, baš sa Cetinja.

Naša Ivana. Taj dom u Cetinju je bio dom svih nas, njen dom, naš kutak topline. Teške godine oskudice, muka da se sastavi znanje sa talentom i upornost ka hodu ka zvezdama nisu nas sprečavale da dosegnemo ono najvažnije - prijateljstvo za ceo život.

Ivana, tako jaka, hrabra, svoje bitke je bila sama, svoje uspehe iskovala sama, svoju sreću zaslužila ogromnim radom i željom, a svoj grad zadužila sijasetom kreacija na daskama koje život znače - napisao je glumac u opisu fotografije koju je postavio na svoj Instagram profil.

BONUS VIDEO: