Vetar slab i umeren, a na jugu i istoku Srbije, naročito na planinama, jak, severozapadni, uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na južni.

Najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 7 do 12 stepeni.

Uveče na severu Srbije novo naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći brzo premeštati preko ostalih krajeva, uz ponovno pojačanje severozapadnog vetra. Na planinama sneg uz poledicu. U drugom delu noći u Vojvodini će doći do razvedravanja.

Vreme u Beogradu


U Beogradu veći deo dana pretežno sunčano. Vetar umeren severozapadni, po podne u slabljenju, uveče u kratkotrajnom skretanju na južni.

Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša oko 10 stepeni. Uveče i u toku noći doći će do prolaznog naoblačenja sa kišom, uz ponovno jačanje severozapadnog vetra.

Vreme narednih dana


U subotu će biti vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine. Vreme će biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Mešovite padavine - kiša i sneg - tokom dana očekuju se uglavnom na istoku Srbije, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

U nedelju se na severozapadu zemlje očekuje pretežno sunčano, a u ostatku Srbije umereno do potpuno oblačno sa lokalnom pojavom slabe kiše i susnežice u nižim, i snega u višim predelima. Severozapadni vetar će oslabiti.

U prvom delu naredne sedmice ujutro se očekuje slab i umeren mraz, od -6 do 0 stepeni, magla i niska oblačnost, koja će se po kotlinama, dolinama i u nizijama ponegde zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano.

Početkom februara (01 - 02.02.) naoblačenje, koje će od petka (02.02.) povremeno uslovljavati kišu u nižim predelima, a sneg na planinama.

BONUS VIDEO