Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 1 l vode
  • 80 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • cimet po ukusu

Foto: Shuttersctock

 

Priprema:

  •  Jabuke operite, oljuštite i izvadite semenke i isecite na kriške, pa ih stavite u litar kipuće vode. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Kuvajte oko 15 minuta..
  • Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, da bi se zadržao vitamin C. Dodajte i par suvih šljiva ili brusnica, ako volite, nije obavezno.
  • Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".