Krivični sud je odbio zahtev njegove odbrane da se mera pritvora zameni kućnim pritvorom.

Aleksandar Đorčevski je uhapšen početkom decembra, nakon što su ostali osumnjičeni nagovestili da je prvoosumnjičenom LJupču Palevskom - Palči davao informacije o kretanju njegove ćerke. Advokat Vladimir Tufegdžić je pre dve nedelje zatražio kućni pritvor „kako bi održao koheziju porodice pogođene ovom tragedijom”. 

- Sudija za prethodni postupak, na predlog odbrane A.G. osumnjičenog za krivično delo otmice iz čl. 141 stav 2 u stavu 1 KZ, a u vezi sa ubistvom maloletne V.G. i P.Ž., iz Velesa, da meru pritvora zamene kućnim pritvorom, po pribavljenom mišljenju nadležnog javnog tužioca doneli su rešenje kojim se odbija predlog odbrane. Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Krivičnom veću - navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda Skoplje.

Foto: Fejsbuk printskrin/skopje1.mk

 

Tužilaštvo čeka izveštaje veštaka o prikupljenim materijalnim dokazima koji bi trebalo da pokažu njegovu pravu ulogu Đorđevskog u otmici devojčice.

Da podsetimo, nestanak 14-godišnje Vanje prijavljen je 27. novembra, Panče (74), frizera iz Velesa tri dana ranije, a tela dvoje ubijenih pronađena su 3. decembra, za šta se sumnjiči 5 osoba.

Foto: Društvene mreže

 

(Telma)

BONUS VIDEO: