U videu "Moje mišljenje o Beogradu" rekao je da ga je grad u nekim stvarima dosta razočarao, a da ga je u drugim oduševio. 

- Razočaran sam jer mi deluje da ovde nema nikakvih znamenitosti niti istorijskih stvari koje bi se mogle obići. Jedino Hram Svetog Save, koji je jedna od najlepših crkvi koje sam u životu video... Međutim, nažalost mislim da ništa drugo lepo nema da se vidi - priznao je on.

Tada je, šetajući se Beogradom na vodi, dodao šta je ono što ga je u gradu oduševilo. 

- Ono što me je jako iznenadilo jeste ovaj prelepi neboder i ceo Beograd na vodi, koji je pored reke. Imao sam dovoljno sreće da budem u jednoj od zgrada u ovom naselju što sam svakako zahvalan prijatelju koji je za nas rezervisao fantastičan apartman. Naravno to nije jedino. Ono što mi se dodatno svidelo jesu žurke u ovom gradu. Upoređujući sa Pragom gde su provodi takođe dobri, ovde je sve puno kafićima, barovima, diskotekama. I shvatio sam da Srbi znaju kako da se zabavljaju - rekao je on.

Takođe, dodao je da je iznenađen ljubaznošću Srba, posebno jednom situacijom u kojoj mu je, usled nedostatka novca u dinarima, radnica u pekari dala besplatno burek. "Bio sam impresioniran tim gestom. Naravno, to nije jedina situacija gde sam video njihovu ljubaznost", rekao je on te naglasio da je u Beograd došao više zbog provoda za vikend, nego zbog turizma te da o nekim drugim pojedinostima nije kompetentan da priča.

 

 

Upravo zbog činjenice da je došao na vikend i zbog provoda, mnogi ga u komentarima - kako Srbi, tako i stranci nisu razumeli zbog čega je izneo nepotkovane činjenice da se u Beogradu sem provoda nema šta drugo videti. "Molim, Beograd je prelep grad, smešan si", "Beograd je jedan od najstarijih evropskih gradova a ti kažeš da se ništa istorijski ovde nema videti, jesi li realan?", "Počeo si sa dobrim videima, nažalost si me totalno razočarao! Beograd je mnogo više od zabave i nebodera koji si prikazao", "Posetila sam Beograd dva puta i to je najlepši grad na svetu. Pozdrav iz Arizone", bili su samo neki od komentara ispod videa ovog Italijana.

(Mondo)

BONUS VIDEO: