Službe za pomoć na putevima uveliko otklanjaju sneg i pomažu građanima u saobraćaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Vejavica i kod Valjeva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Takođe, situacija nije sjajna ni na auto-putu Miloš Veliki kod Čačka, gde je smanjena vidljivost pa se savetuje da vozači prilagode vožnju uslovima na putu.

Saobraćajnice i u Požarevcu pogođene su padavinama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Zimska "idila" nije zaobišla ni Beograđane

Sneg konkretnijeg intenziteta je počeo da pada na teritoriji Beograda.

Jedan autobus na liniji 89 proklizao je u Ulici Ratka Mitrovića na Čukarici i oštetio nekoliko vozila, objavljeno je na stranici "Moj Beograd".

 

 

Nanosi otežavaju kretanje, pa je primetan veći broj vozila na putevima kod Kumodraža.. Zimska služba je zapela u koloni, pokušali su da očistem ali zbog velikog broja autobusa sve stoji.

 

 

 

 

Slična situacija se dogodila i u Mirijevu, gde je ulica Vitezova Karađorđeve Zvezde blokirana, sprečavajući normalan protok saobraćaja.

 

 

Uz to, čak šest autobusa je blokirano na okretnici na Lešću, što dodatno otežava situaciju.

Oglasio se i AMSS

Na putevima ovog područja vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje koji donose otežanu vožnju sa mogućim povremeno kraćim zastojima uz obaveznu upotrebu zimskih guma, ali i lanaca na pojedinim deonicama.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije zbog snega, leda i snežnih nanosa uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na pojedini putevima II i III prioriteta u planinskim predelima. Ukoliko je putovanje neodložno, preporučujemo puteve (I i II A reda) koji spadaju u prvi prioritet čišćenja i održavanja u zimski uslovima.

UPOZORENJA RHMZ ZA VIKEND PRED NAMA

Prethodno je RHMZ objavio da se sutra na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača.

Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se 5 do 10 cm, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm snega.

Posle podne i uveče prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °S na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °S na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje.

U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

JUTARNJI MRAZ

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S.

Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže.

BONUS VIDEO: