Ovaj meč je trajao četiri sata i jedan minut i sigurno najbolji igrač sveta nije planirao da ovako dugo ostaje na terenu, no 178. na ATP listi je pokazao da ga čeka svetla budućnost. On je u drugom i trećem setu ravnopravno parirao Beograđaninu koji je na kraju pokazao zašto je "Rod Lejver Arena" njegov drugi dom.

Ipak, imaće Nole vremena da se odmori, pošto prva runda traje tri dana.

Ono što je svima promaklo tokom današnjeg meča jeste činjenica da je Novak tokom pripreme za servis tokom četvrtog seta dobio bračnu ponudu. 

Na semaforu je stajalo 4:1 kada je jedna osoba sa tribina uzviknula:

- Oženi me!

Nole se nasmejao, a zatim i dao šmekerski odgovor:

- Oženjen sam!

Dobio je Đoković aplauze sa tribine, sve je nasmejao i video je ubrzo postao viralan

Ipak, čini se da je ovaj detalj uticao na njegovu koncentraciju pošto je upravo u tom gemu Prižmić uspeo da napravi brejk i da se vrati u četvrti set.

Foto: Profimedia

 

Srećom, Đoković je kasnije bio onaj pravi i uspeo je da upiše pobedu, te da se plasira u drugo kolo Australijan opena.

Vredi istaći da je ovo najduži meč koji je ikada odigrao u 1. kolu nekog grend slema osvajač 24 najveće titule u "belom sportu".

Đoković je nastavio seriju nepobedivosti u Melburnu. Poslednji put je izgubio na prvom grend slemu pre 2183 dana, tačnije 2018. godine u osmini finala od Hjeona Čunga iz Južne Koreje.

Foto: Profimedia

 

Možda Đoković nije pružio idealnu partiju, posebno u drugom i trećem setu. Ipak, poznato je da on kako turnir odmiče sve više diže formu i treba očekivati da će tako biti na njegovom najuspešnijem turniru.

Takođe, još jedna stvar može da raduje navijače srpskog igrača. Problem sa ručnim zglobom koji ga je mučio tokom Junajted kupa je definitivno rešen.

Podsetimo, Novak će u drugom kolu igrati protiv domaćeg tenisera, tačnije pobednika meča Aleksej Popirin - Mark Polmans koji se igra noćas od 02:15 po našem vremenu.

BONUS VIDEO: