Među opštinarima i investitorima je navodno bio i voditelj emisije "Kuća od srca" i vlasnik produkcijske kuće, Žarko Lazić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

On nastavlja sa snimanjem serijala, trenutno sa ekipom radi u Zrenjaninu, a po povratku u Krnjaču Lazić se sinoć oglasio na Instagramu emisije "Kuća od srca" gde je u podužem klipu opovrgao sve dotadašnje natpise u novinama.

Lazić je pokazivao kupoprodajne ugovore za nekretnine koje poseduje i istakao je kako je sve što je kupio, pošteno zaradio i pošteno platio. Takođe, on tvrdi kako nije privođen, već da je dobrovoljno otišao kod javnog tužioca "koji ga je u čitav slučaj uključio baš zbog tekstova u novinama".

- Novine pišu svašta, laži. Ja sam bio na gradilištu u Zrenjaninu juče. Pozdrav za sve Zrenjanince i majstore koji su me gledali drugačije nego obično jer neki možda još veruju novinarima ili im ja možda unosim sumnju. Da bi me moji saborci na terenu gledali drugačije, ja želim da kažem šta je zapravo prava istina. Kažu da sam uhapšen, a to nije istina. Ja sam se dobrovoljno javio kod javnog tužioca koji me je u čitav slučaj uključio baš zbog lažnih tekstova u novinama. Svi ovi novinski tekstovi o "mojim skandalima" imaju reč "navodno". Zato što to "navodno" smanjuje meni mogućnost da ih dobijem na sudu. Tako da je to "navodno" veoma diskutabilna stvar - započeo je Lazić obraćanje i prešao na pokazivanje kupoprodajnih ugovora za nekretnine koje ima, kao i prijava za legalizaciju tih objekata:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

- Pričao sam već o placu koji sam kupio, napravio kuću i ozakonio je. Platio sam 5.5.2010. godine 12.300 evra za plac, imam ugovor o kupoprodaji. Te godine "Kuća od srca" nije ni postojala, a taj objekat sam potom i ozakonio (na snimku se iz dokumenta vidi da je ozakonjenje pravosnažno 31.12.2020. godine, prim. aut). To je prva nekretnina koju sam kupio, a druga je takođe u opštini Palilula, u Krnjači. Tu drugu sam kupio 11. jula 2016. Platio sam je 20.000 evra. Pošteno zaradio novac i pošteno platio, a potom izgradio i kuću. Tačnije, kuća je bila tu koju sam renovirao i adaptirao i u kojoj se sada nalazi i firma u kojoj mi svi radimo i pravimo divan serijal "Kuća od srca". Ta kuća je još 1991. ili 1992. predata na legalizaciju, na šta sam se ja nadovezao i predao papire koji su dalje bili potrebni. I sad čekam da prođe vreme i da ozakonim i taj objekat i uredno platim porez, kao što sam platio i za moju prethodnu nekretninu. Sve što imam sam pošteno kupio i zaradio i za to postoje dokazi - u dahu priča Lazić dok pokazuje dokumenta i fotografije kuća koje su kroz serijal izgrađene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuca Od Srca (@kuca_od_srca)

 

- U novinama mogu slobodno da me blate i prljaju. Ja ću i dalje biti blatnjav i prljav jer ću raditi, kao što sam to i danas radio da bih video osmehe na dečijim licima. Mi smo od početka serijala usrećili, čini mi se, 177 dece. Reči su slova na papiru, a dela ostaju iza nas. Možete slobodno sve te kuće da odete da pogledate i da pitate te ljude da li ih je Žarko pokrao i uzeo im kuću da sebi napravi vilu. Ovo obraćanje je zbog majstora na terenu, dece kojoj treba da pomognemo, zbog divnih ljudi koji su učestvovali u ovom serijalu i na kraju i zbog moje dece koja imaju pravo da znaju da je njihov tata pošten čovek i da ne živi na placu koji je dobio na poklon od opštine i sagradio sebi vilu. Nego da je njihov otac sam kupio plac i sam sebi napravio kuću koja je daleko od vile - zaključio je voditelj.

Da podsetimo, neki od privedenih u policijskoj akciji, među kojima je navodno i Lazić, terete se za trgovinu uticajem, a drugi za zloupotrebu službenog položaja. Kako se navodilo, opština Palilula dala je plac Žarku Laziću da na njemu, u okviru emisije "Kuća od srca", podigne kuću za socijalno ugoženu porodicu, ali je Lazić, umesto da to učini, navodno uz amin bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen juna ove godine, izgradio kuću za sebe u beogradskom naselju Krnjača.

Tu je, kako se navodi, nikla Lazićeva vila u kojoj stanuje i danas. Kako se navodi u saopštenju MUP, krivična prijava će obuhvatiti i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja se nalaze u pritvoru, dok se za trećim traga.

- Odgovorna lica u GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekijcke organe i tako im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine - stoji u saopštenju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".