Priča o dečaku Predragu Dragoljeviću ne prestaje da intrigira javnost otkako je pre izvesnog vremena na televiziji emitovan prilog o njemu. I danas se vodi polemika da li je to što je ovaj mališan tada radio za primer ili osudu roditelja.

On je svako jutro u školu dolazio traktorom. Vozio je i svog vršnjaka Mitra. Drugog izbora nije imao, istakao je novinar u reportaži. Četiri kilometra vožnje kroz porušeno selo za njega je sitnica.

Mali Peđa, kaže novinar, malo priča, ali "kada smo ga pitali šta radi kod kuće - šokirali smo se".

 

 

- Tovarim drva - odgovorio je Predrag Dragoljević iz sela Ravno.

I dok se njegovi vršnjaci igraju imitacijama velikih kamiona, Predrag upravlja pravom pravcatom grdosijom.

- Svaki njegov pokret je na mestu. Teške balvane slaže kao lego kockice. Mama Milka zahvalna je kupreškom načelniku Stjepanu Hercegu za pomoć pri obnovi kuće. Još kad bi se neko setio podmiriti tošak goriva za vožnju traktorom do škole - navodi se u prilogu.

 

Kao što rekosmo, rasprave se na društvenim mrežama ne smiruju. Ima onih koji osuđu, ima onih koji brane.

- Vi što kažete da je za osudu niste čuli kad na početku snimka kaže "drugog izbora nema". Tako da umesto što osuđujete sve, lepo donirajte tih 500-1000 dinara koje tako olako dajete u kafiću - navodi se u jednom komentaru, a na njega se nadovezuje drugi:

- Nije ni za primer a ni za osudu, to je njihov život. Očigledno žive u surovim uslovima gde borba počinje od malih nogu. Biće od njega jednog dana dobar čovek.

(Kurir)

BONUS VIDEO: