Dečak iz Srbije Manuel (15) zadavio je svoju devojku vršnjakinju u šumi u Nemačkoj, a zatim je sam pozvao policiju i rekao da ju je ubio. Sumnja se da je motiv zločina ljubomora, a navodno mu je smetalo to što se, kako je tvrdio, njegova devojka oblačila provokativno.

Stravičan zločin dogodio se u sredu, 27. decembra, uoči dočeka Nove godine u šumi kraj nemačkog grada Ulma. Tinejdžer iz Srbije se tereti da je svoju devojku s kojom je bio u vezi zadavio, a zatim pozvao policiju i mrtav-hladan ispričao šta je uradio. Kako navode nemački mediji, čak im je po priznanju odao i lokaciju gde leži nesrećna devojčica.

„Davio je svoju devojku u šumi dokle god nije prestala da se otima i daje bilo kakve znakove. Ostavio ju je da leži u šumi i otišao, a zatim je oko ponoći pozvao policiju i rekao šta je uradio. Lekari su devojčicu reanimirali i prebacili u bolnicu, ali je nažalost ona isključena sa aparata 1. januara“, navode nemački mediji.

Foto: Društvene mreže

 

 

Igrao se s pastorkom Indijanaca, pa je zaklao

Ovaj slučaj je dobio još strašnije dimenzije kada se saznalo ko je dečakov otac. On je u aprilu 2023. na Vaskrs nožem izbo nasmrt svoju pastorku (7) nedaleko od njene škole. Nesrećna devojčica je iskrvarila nasmrt, a posle hapšenja monstruma utvrđeno je da je oboleo od šizofrenije. Zbog toga je prebačen u psihijatrijsku ustanovu. Otac je navodno tokom suđenja rekao da je pomno izučavao religiju, te da „mu je u nekom trenutku postalo jasno da mora da žrtvuje jedno svoje dete Alahu“.

„Ubedio je devojčicu da se igraju Indijanaca, a zatim ju je vezao i preklao. Sumnja se da je bio u sekti, a na saslušanju se pozivao na Alaha. Govorio je da treba da žrtvuje ono što voli“, podsećaju mediji.

Kada su policija i Hitna pomoć stigle, pronašli su devojku s podlivima i povredama na vratu.

Prema rečima poznanika, Manuel je bio bolesno ljubomoran, zbog čega se spekuliše da je upravo to bio motiv zločina.
- Bio je jako zaljubljen u svoju devojku, ali i bolesno ljubomoran. Stalno je ljubomorisao i pravio scene, a naročito mu je smetalo to što se, kako je on tvrdio, provokativno oblačila i nosila kratke suknje. Redovno ju je opominjao i prebacivao joj za to. NJegova devojka je znala da je imao porodične probleme i uprkos tome je bila uz njega i bila njegova podrška. Znala je šta je učinio i njegov otac, ali nije se nadala da i on ima psihičkih problema. Iskreno ga je volela - tvrde prijatelji nesrećne devojke.

Manuel je uhapšen i određen mu je pritvor, međutim, ispituje se da li je mladić bio pod dejstvom narkotika ili alkohola.

- Pribavljamo i psihijatrijski izveštaj o optuženom kako bismo mogli da procenimo da li je on odgovoran. Takođe bi bili naručeni lekarski izveštaji o optuženom i žrtvi da bi se potom rekonstruisao zločin i razjasnio motiv zločina - rekao je Majkl Bišofzberger iz javnog tužilaštva u Ulmu za medije.

Tužilaštvo je naložilo obdukciju žrtve, ali i psihijatrijsko veštačenje dečaka.

„Dečaku se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo iz nehata i može da dobije maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina“, pišu nemački mediji.

(Alo)

BONUS VIDEO: