Jedna od njih je i Lital Šemeš, voditeljka vesti sa Kanala 14, koja se u utorak pojavila u etaru sa pištoljem zavučenim u pantalone pored mikrofona na kuku.

Slika Šemeša koji nosi vatreno oružje u TV studiju brzo je kružila društvenim mrežama, a mnogi je pripisuju posledicama Hamasovog napada na zemlju 7. oktobra.

 

Poznata voditeljka podelila je ovu viralnu fotografiju na svom X profilu (nekadašnji Tviter) uz koju je poslala snažnu poruku.

- Ne igrajte se sa Jevrejkama - napisala je Šemeš uz emotikon izraelske zastave.

 

 

Ko je Lital Šemeš?

Lital Šemeš radi kao voditelj vesti i dopisnik za nacionalnu izraelsku radiodifuznu upravu (IBA) i komercijalni Kanal 14.

Pored toga, doprinosi Kanalu ilTV na engleskom.

Magistrirala je američke jevrejske studije. Tokom vojne službe, Šemeš je služila kao vojnik u izraelskoj graničnoj policiji, što je bila jedinstvena pozicija za žene. Na njenim društvenim mrežama mogu se videti fotografije iz streljana, ali i sa prvih linija fronta gde je bila u svojstvu novinara.

 

 

 

Hamasov napad

Hamasovi militanti su 7. oktobra 2023. godine pokrenuli napad na Izrael iz Pojasa Gaze, što je rezultiralo tragičnom smrću 1.139 ljudi i hvatanjem 240 talaca.

Foto: Tanjug/AP

 

Kao odgovor, izraelska vojska je izvela vazdušne udare i započela kopnenu ofanzivu.

Ovaj napad je prema nekim navodima najsmrtonosniji po Jevreje od Holokausta, što predstavlja skoro 1,25 puta veći broj poginulih u Izraelu tokom pet godina Druge intifade.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO: