Kako često nastupa van zemlje, a ponekad i u lošim klimatskim uslovima, muzičar zdravljem plaća cenu posla: 

- Pre deset-petnaest godina smo svirali za srpsku Novu godinu na Trgu u Čačku, gde je bilo minus 16 stepeni. To je već bio ozbiljan problem i za svirku i za zdravlje. Svi smo bili prehlađeni. Sećam se, od Čačka do Užica sam putovao, grejanje u kolima je bilo namešteno na najjače, ali nisam uspeo da se otkravim. Zaledile su mi se i noge i ruke. Imali smo i pečurke i topove na bini, ništa nije vredelo. Koristili smo i fenove za grejanje instrumenata, jer su se i trube ledile na pozornici.

Dejan Petrović i njegova porodica godinama gaje ljubav prema muzici. Kada je izubio oca, oseti je pritisak da bude bolji: 

- Bilo je tu dobrih stvari, ali bilo je i loših. Kada sam imao 14 godina ostao sam bez oca, i ljudi su kroz mene gledali njega, očekivali su da vide tatu kao svirača kad mene slušaju. To je bio veliki teret na leđima, ali izdržali smo sve, moj bend i ja, tako da sve to ima prednosti i mane. Nadam se da sam opravdao trubačko stablo porodice Petrović, i mislim da su i otac, i deda, i pradeda ponosni na mene.

Priznao je da je od trube zaradio više nego dovoljno da može lagodno da živi:  

- Pre tri godine, još dok je korona bila u punom jeku, bilo je dosta slobodnog vremena, pa sam razmišljao šta raditi u slučaju nečeg tako neplaniranog, jer je muzika u tom momentu stala. Sasvim slučajno, uz Božju pomoć, pojavio se moj dugogodišnji prijatelj iz Užica i došli smo do zajedničkog predloga. Jurio sam da kupim plac na Zlatiboru, da možda nešto investiram, a on se pojavio sa idejom da uzmemo veći plac i napravimo nešto zajedno. Mi smo trenutno u izgradnji 17 luksuznih vila na Zlatiboru, gde pravimo privatno naselje. On pravi svoju kuću, ja svoju, a ostalih 15 je za prodaju. To će biti poseban pečat za Zlatibor, rekao je on i dodao:

- Imao sam apartman koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu u Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi. Što se projekta tiče, građevinski ću objasniti - naliveno je svih 17 ploča, šest kuća je trebalo već da ukrovimo, ali, nažalost, zbog vremena nismo stigli. Planiramo da na proleće 2025. godine to bude useljivo - rekao je od za "24sedam".

BONUS VIDEO: