Svoj životni san je ostvarila putem surogat majčinstva u Americi. Proces je bio dug, ali je ona bila vrlo strpljiva. 

- LJubav je došla. Nebo je osvetlila najlepša zvezda mog života. Rodio se Mario. Neka te, sine, život vodi stazama svojim najlepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi - napisala je Marija Šerifović na Instagramu uz fotografiju svog sina.

Ovaj gest je podstakao mnoge žene da se ostvare u ulogama majki putem surogat majčinstva. 

Sada se postavlja pitanje, šta će se dogoditi ako Marija odluči da krsti sina u našoj zemlji i da li će uopšte moći pošto pravoslavna i kataločka crkva dele mišljenje. Crkva misli da se uključivanjem surogat-majke krši sakrament braka i umanjuje lični karakter bračnih odnosa kako navode domaći mediji.

- Pravoslavna crkva veruje da ljudsko biće nije prost skup ćelija, kosti i organa, niti da je čovek definisan isključivo biološkim faktorima.

"Čovek je stvoren po liku Božjem..." navodi se u dokumentu "Misija pravoslavne crkve u savremenom svetu", koji su potpisali poglavari i velikodostojnici deset pravoslavnih crkava, među njima i SPC.

 Srpska pravoslavna crkva nema zvaničan stav.

Pre nekoliko godina, Sinod Ruske pravoslavne crkve objavio je zvaničan dokument koji definiše stav prema krštenju dece rođene posredstvom surogat-majki. U saopštenju stoji da će ruska crkva krstiti decu koju su rodile surogat-majke tek kada se roditelji pokaju u crkvi. Druga mogućnost da se krste je kada dete postane punoletno ili dostigne starosno doba u kome može samostalno da odluči da želi da primi hrišćansku veru.

(Hello)

BONUS VIDEO: