Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 300 g suvih rebara
  • 200 g slanine
  • 1 crni luk
  • 3 lista lovora
  • 2 kašike svinjske masti
  • So, mleveni biber
  • 2 kašičice mlevene paprike

Priprema:

Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte po meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.

BONUS VIDEO: